Summa:
0 kr
0

Starthjälp/Booster

Behöver du starthjälp?

Starthjälp, även kallad startbooster, jump starter, hjälpstartare, batteribooster eller bara booster används för att starta en bil eller ett annat fordon när batteriet är urladdat. Att alltid ha en starthjälp i handskfacket i sin bil är betryggande och förebyggande åtgärd om olyckan skulle vara framme och batteriet till bilen inte startar. Då har man garderat sig och kan ta sig ifrån platsen även om batteriet är urladdat eller uttjänt. Eftersom en starthjälp innehåller ett batteri kan den oftast även användas som powerbank om man beöver ladda en mobiltelefon eller dator

Hur använder man starthjälp?

Att använda starthjälp är mycket enkelt. Det fungerar på samma sätt som när man använder startkablar, vilket innebär att man paralellkopplar (pluskabeln på pluspolen och minuskabeln på minuspolen) till ett externt batteri till det befintliga batteriet som startar fordonet. När pluskabeln och minuskabel är påkopplade på batteriets poler startar man starthjälpen genom att trycka på en knapp eller vrida på ett vred beroende på vilken typ av strömbrytare som finns på startboostern. Därefter startar man fordonet och nu laddar generatorn det befintliga batteriet, då plockar man bort den paralellkopplade starthjälpen och fordonet är startat.

Hur förvarar man sin starthjälp?

Alla batterier behöver underhållsladdas, men särskilt viktigt är det att underhållsladda blybatterier eftersom de annars sulfaterar och går sönder. Låt därför aldrig din starthjälp innehållande blybatterier gå under 12,3v utan att därefter laddas. Litiumbatterier är inte lika känsliga som blybatterier, men även här kan det vara bra att ladda enheten efter användning för att maximera dess livslängd.
Sortera: Namn | Pris
 Batterilagret, din batteri och energiexpert på nätet!
Hos oss handlar du fraktfritt!

( gäller alla artiklar undantaget start/förbrukningsbatterier som levereras fraktfritt vid order över 3000 kronor)

Sök ditt startbatteri här!
 I vår webbshop hittar du ett stort utbud av batterier och laddare.
Vi lagerför bl.a startbatterier, marinbatterier,verktygsbatterier, blyackar, stavbatterier, knappceller.
Hos oss finner du även batteri till hörapparat, kamera, mobiltelefon, gps m.m.
Kort sagt alla batterier "från klocka till truck"

Hittar du inte ditt batteri? Kontakta någon av våra 28 butiker så hjälper vi dig.
Svenska Batterilagret är certifierade enligt ISO 9001 och 14001

 

Batterilagret Batterilagret