Summa:
0 kr
0

Blyackar

Vad är ett VRLA-batteri?

Det finns många benämningar på ett VLRA-batteri, VRLA står för ventilreglerat blybatteri och sitter ofta som larmbackup eller i andra liknande applikatoner så som brandluckor. Ibland benämns även blyackar för blyackumulator och även i vissa fall som industribatterier eftresom de ofta sitter för industriellt bruk. Den enklaste och mest breda benämningen är dock blybatterier.
 
VRLA-batterier är alltid slutna och innehåller ingen flytande batterisyra. Batterierna är ventilerade med en backventil som gör att om det skulle bildas ett för högt tryck kan ventilen släppa ut den bildade gasen, men stoppar luft från att tränga igenom igen. Detta gör att batteriet är säkert mot överladdning och särskilt lämpligt som larmbackup där batteriet ständigt sitter på laddning.
 
Batteriet är som tidigare nämnt helt slutet och torrt, därför kan ingen vätska rinna ut. Det är dessutom helt tippsäkert och kan monteras i vilken position som helst. Vattenpåfyllning är därför heller inte möjlig eller nödvändig.
 
Blybatterier av typ VRLA används även för gräsklippare, mätinstrument och ibland för medicinsk utrustning. Deras huvudsakliga användningsområde är dock som UPS-Batteri, Backupbatteri och som reservkraft.
Sortera: Namn | Pris
 Batterilagret, din batteri och energiexpert på nätet!
Hos oss handlar du fraktfritt!

( gäller alla artiklar undantaget start/förbrukningsbatterier som levereras fraktfritt vid order över 3000 kronor)

Sök ditt startbatteri här!
 I vår webbshop hittar du ett stort utbud av batterier och laddare.
Vi lagerför bl.a startbatterier, marinbatterier,verktygsbatterier, blyackar, stavbatterier, knappceller.
Hos oss finner du även batteri till hörapparat, kamera, mobiltelefon, gps m.m.
Kort sagt alla batterier "från klocka till truck"

Hittar du inte ditt batteri? Kontakta någon av våra 28 butiker så hjälper vi dig.
Svenska Batterilagret är certifierade enligt ISO 9001 och 14001

 

Batterilagret Batterilagret