Summa:
0 kr
0

Solceller & Solpaneler

Solceller och solpaneler har blivit mycket populärt med dagens rådande miljötrend. Det är ett mycket smidigt sätt att alstra energi under sommarhalvåret i Sverige, men tyvärr mindre bra vintertid. Batterilagret erbjuder massvis med solpaneler i olika storlekar både hårda som flexibla och med olika kapacitet som möter marknadens högt ställda krav.
 
Alla solpaneler behöver kombineras med en så kallad regulator som regulerar ner spänningen från 19V till 12V eller om man vill seriekoppla går det även att reglera ner spänningen från 38V till 24V. Vi är huvudsakligen fokuserade på solceller till båtar, husbilar, husvagnar och fritidshus, därför är våra solpanaler väl anpassade för dessa ändamål.
 
Hur många watt ska solpanelen vara på? Det är inte lätt att veta vilken storlek i watt man ska ha när kan ska köpa solceller. Det är emellertid mycket enkelt att räkna ut detta. Det första man behöver ta reda på är vad allt drar i watt i båten, husbilen, husvagnen eller fritidshuset. När man vet hur mycket allting drar i w kan man enkelt räkna ut detta genom att dela med spänningen. Exempelvis om din konstanta förbrukning är 100W och den drivs med 12V drar det ca 8,33A /h.
 
Om solpanelen ger 100W kan den i teorin generera 100/12 ≈ 8,33A. Tänk på att försöka dubbla antalet watt mot din konstanta förbrukning i watt eftersom solen inte lyser dygnet runt.
Sortera: Namn | Pris
 Batterilagret, din batteri och energiexpert på nätet!
Hos oss handlar du fraktfritt!

( gäller alla artiklar undantaget start/förbrukningsbatterier som levereras fraktfritt vid order över 3000 kronor)

Sök ditt startbatteri här!
 I vår webbshop hittar du ett stort utbud av batterier och laddare.
Vi lagerför bl.a startbatterier, marinbatterier,verktygsbatterier, blyackar, stavbatterier, knappceller.
Hos oss finner du även batteri till hörapparat, kamera, mobiltelefon, gps m.m.
Kort sagt alla batterier "från klocka till truck"

Hittar du inte ditt batteri? Kontakta någon av våra 28 butiker så hjälper vi dig.
Svenska Batterilagret är certifierade enligt ISO 9001 och 14001

 

Batterilagret Batterilagret